Wanita Ini Kongsi Cara Mudah Buat Sos Pencicah Thai, Sangat Mudah dan Senang Rupannya

Wanita Ini Kongsi Cara Mudah Buat Sos Pencicah Thai, Sangat Mudah dan Senang Rupannya | Nak buat sos pun mesti ada ‘bakat’ tetapi kalau ikut resepi yang dikongsikan oleh Puan Alawiyyah Hamilludin Nordin ini  pasti anda rasa puas hati! Untung-untung boleh buat bisnes sebab senang dan rasanya sedap luar biasa! Sesuai dimakan dengan cucur, kerepok keping atau lekor pada waktu petang-petang ni. Jom tengok bahan apa yang anda perlu sediakan…//

*JANGAN LUPA SHARE YA



artikel berkaitan:

Step By Step Jamu Cairkan Lemak Di Perut, Lepas Ini Tak Payah Risau Bab Buncit!

Bahan-bahan:

3 Ulas bawang putih dikopek kulit
2 cili merah (kalau nak lebih pedas tambah dua atau tiga cili padi merah)
1/2 cawan gula pasir
3/4 cawan air
1/4 cawan cuka
1/2 sudu besar (tbsp) garam
1 sudu besar tepung jagung dicairkan dengan 2 susu besar air.

Cara-cara:

1. Kisar semua bahan-bahan di atas kecuali tepung jagung.
2. Masak kisasran tersebut dengan api yang sederhana.
3. Bila mula mendidih masukkan cairab tepug jadung dan kacau sehinga tepungnya masask dan kelihatan likat. Sos perlu sentiasa dikacau selama 1 minit.
4. Biarkan sos sejuk dan masukkan dalam botol kedap udara dan simpan di peti sejuk.
Selamat mencuba!


Sumber


EmoticonEmoticon