*JANGAN LUPA SHARE YA
artikel berkaitan:
Step By Step Jamu Cairkan Lemak Di Perut, Lepas Ini Tak Payah Risau Bab Buncit!
Bahan-bahan:
3 Ulas bawang putih dikopek kulit2 cili merah (kalau nak lebih pedas tambah dua atau tiga cili padi merah)
1/2 cawan gula pasir
3/4 cawan air
1/4 cawan cuka
1/2 sudu besar (tbsp) garam
1 sudu besar tepung jagung dicairkan dengan 2 susu besar air.
Cara-cara:
1. Kisar semua bahan-bahan di atas kecuali tepung jagung.2. Masak kisasran tersebut dengan api yang sederhana.
3. Bila mula mendidih masukkan cairab tepug jadung dan kacau sehinga tepungnya masask dan kelihatan likat. Sos perlu sentiasa dikacau selama 1 minit.
4. Biarkan sos sejuk dan masukkan dalam botol kedap udara dan simpan di peti sejuk.
Selamat mencuba!
Sumber
EmoticonEmoticon